Resepi ini saya ambil dari blog Chef Farid(Bakeriria). Sedap muffin ni. Saya pelbagaikan filling dia. Kawan-kawan pun kata sedap. Cubalah ye kawan-kawan, tak rugi.
Muffin Strawberry
Bahan-bahan:
1. 200 gram Gula Halus
200 gram Butter
2. 6 biji Telur
3. 385 gram Tepung Cake
5 gram Baking Powder
4. 100 ml UHT Milk
5. 100 gram Minyak Masak
6.Strawberry Filling
Proses Kerja:
*Adunkan 1 hingga putih
*Masukkan 2, adun hingga kembang
*Kemudian masukkan 3, adun hingga sebati
*Masukkan 4, adun, diikuti masukkan 5
*Rehat kan doh dalam Chiller selama 2 hari(Saya tak simpan pun, terus bakar je)
*Masukkan doh ke dalam Paper Cup, hiaskan bahagian atas doh dengan Strawberry Filling.
*Bakar dengan suhu 200 C atas dan 190 C dibawah. selama 30 minit
Parmesan Chiffon Cake
3 hari yang lalu
Tiada ulasan:
Catat Ulasan