Bahan - bahan ;
150 gm cornflakes
50 gm almond strip - bakar dulu
50 gm hazelnut paste @ nutella
200 gm milk coklat
200 gm dark coklat
Hiasan :
White coklat - secukupnya & papercup
Cara-cara:
1. Cairkan coklat dengan cara " double boiler "
2. Masukkan semua bahan - bahan & kacau sebati.
3. Letakkan diatas periuk nasi elektrik yang berisi air panas & on plug..supaya cornflakes tak beku & senang nak masukkan kedalam paper cup.
4. Dah siap.. dapat dalam anggaran 70 pcs...
5. Nak cantik... hias dengan white coklat-- cairkan dulu & masukkan dalam pipping bag..
6. Dah siap... sejukkan sekejap... packing dalam bekas...
Saya tak buh dark choc sebab tak suka warna gelap dia tu ha ha ha
Tapi masih sedaaaap....
Gambar? tak ambik sebab tak lawa sebab saya tak drizzle dengan white choc...lupa......
Resepi ni dari Chef Asma
Rye and Buckwheat Bread with Currants
Seminggu yang lalu
ini guna rice cooker malaysia sebagai alat pemanas ke ni hehe smart
BalasPadamChef yg ajar
BalasPadamGood idea
Ikut je
Hi hi hi